T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ( Web )
18. GRUP AİLE DANIŞMANLIĞI SERTİFİKA PROGRAMI

Eğitim Başlangıç Tarihi : 15.01.2022

Eğitim Süresi : 450 saat ( 300 saat Teorik-120 saat Uygulama-30 saat Süpervizyon)

Eğitim Saatleri : 10:00-16:00

Eğitim Günleri: Cumartesi-Pazar

KAYITLAR BAŞLAMIŞTIR

Programın Amacı : 4 Eylül 2012 tarihinde resmi gazetede yayınlandıktan sonra yürürlüğe giren Aile Danışmanlığı Yönetmeliğinde merkez açma ve eğitim verme standart ve koşulları yeniden düzenlendi. Buna göre sertifika eğitimi açma yetkisi Millî Eğitim Bakanlığı, Yüksek Öğretim Kurulu ve üniversitelerden birinin onayı alınarak yapılabilecek. Birçok uzmanın uzun zamandır beklediği Aile Danışmanlığı Yönetmeliği Resmi gazetenin 4 Eylül 2012 tarihli sayısında yayımlandı. Sosyoloji mezunlarına da aile danışmanı olma yolu açan yönetmeliğe göre 300 saati teorik, 120 saati uygulamalı eğitim, 30 saati de süpervizyon olmak üzere toplamda 450 saatlik eğitim süresi resmileşerek kesinlik kazandı. Merkez açma ve eğitim verme standart ve koşulları yeniden düzenlendi. Yeni yönetmelikte dikkat çeken bir başka husus eğitimi verecek kurumların eğitim açma yetkisini Milli Eğitim Bakanlığı, Yüksek Öğretim Kurulu veya Üniversitelerden birinin onayı alınarak yapabilecek olmaları… Türkiye’nin ilk ve tek tematik üniversitesi Üsküdar Üniversitesi, eğitim ve sertifika programlarıyla toplumun ruh sağlığına olan desteğini sürdürüyor. Eğitim, değişim ve gelişimde süreklilik ilkesiyle hareket eden, bilgiyi anlaşılır ve uygulanabilir hale getirmeyi hedefleyen Üsküdar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde şimdi de Aile Danışmanlığı Sertifika Programı başlatılıyor.

AKADEMİK KADRO

40

TOPLAM

450

Eğitime Kimler Katılabilir : Merkezde çalışacak aile danışmanları: "Tıp, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Sosyal Hizmet, Çocuk Gelişimi, Sosyoloji, Hemşirelik, Psikoloji alanlarından birinde asgari dört yıllık lisans programını tamamlamış olmalıdır.

Eğitim Yeri : Üsküdar Üniversitesi (Online)

Açık Adresi : Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşkesi Mimar Sinan Mah., Selmanı Pak Cd., 34664 Üsküdar/İstanbul/Türkiye

AİLEMER Birimi Açık Adresi: Altunizade Mh. Haluk Türksoy Sk. 14 34662 Merkez Yerleşke, B Blok, Kat:1 Üdsküdar/ İstanbul/Türkiye

Eğitim Ücreti : Üsküdar Üniversitesi öğrenci ve mezunlarına; 3100 TL (KDV dahildir), diğer katılım: 3300 tl. Kredi kartına 8 taksit, nakit ödemede 5 taksit seçenekleri mevcuttur.

Kredi kartı ile ödeme işlemleri için;

https://register.uskudar.edu.tr/odeme/index/ailemer web sitemizden,

EFT veya havale ödeme işlemleri için;

Üsküdar Üniversitesi İktisadi İşletmesi

Yapı Kredi Ümraniye Şb.

Hesap Numarası: 74168797

IBAN: TR390006701000000074168797

Hesap bilgileri üzerinden ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.

Eğitim sonunda katılımcılara "Sertifika" verilecektir.

Detaylı Bilgi ve Kayıt İşlemleri İçin : 0216 400 22 22- Dahili 5095-2333

Mail: ailemer@uskudar.edu.tr

Eğitim Talep Formu İçin Tıklayınız.