T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ( Web )
AİLEMER XIII. YAZ DÖNEMİ ONLINE HIZLANDIRILMIŞ AİLE DANIŞMANLIĞI SERTİFİKA PROGRAMI

Eğitim Başlangıç Tarihi : 22.06.2020

Eğitim Süresi : 450 saat ( 300 saat Teorik-120 saat Uygulama-30 saat Süpervizyon)

Eğitim Saatleri : Haftaiçi her gün / ONLINE

Kayıtlarımız tamamlanmıştır.

Programın Amacı : 4 Eylül 2012 tarihinde resmi gazetede yayınlandıktan sonra yürürlüğe giren Aile Danışmanlığı Yönetmeliğinde merkez açma ve eğitim verme standart ve koşulları yeniden düzenlendi. Buna göre sertifika eğitimi açma yetkisi Millî Eğitim Bakanlığı, Yüksek Öğretim Kurulu ve üniversitelerden birinin onayı alınarak yapılabilecek. Birçok uzmanın uzun zamandır beklediği Aile Danışmanlığı Yönetmeliği Resmi gazetenin 4 Eylül 2012 tarihli sayısında yayımlandı. Sosyoloji mezunlarına da aile danışmanı olma yolu açan yönetmeliğe göre 300 saati teorik, 120 saati uygulamalı eğitim, 30 saati de süpervizyon olmak üzere toplamda 450 saatlik eğitim süresi resmileşerek kesinlik kazandı. Merkez açma ve eğitim verme standart ve koşulları yeniden düzenlendi. Yeni yönetmelikte dikkat çeken bir başka husus eğitimi verecek kurumların eğitim açma yetkisini Milli Eğitim Bakanlığı, Yüksek Öğretim Kurulu veya Üniversitelerden birinin onayı alınarak yapabilecek olmaları… Türkiye’nin ilk ve tek tematik üniversitesi Üsküdar Üniversitesi, eğitim ve sertifika programlarıyla toplumun ruh sağlığına olan desteğini sürdürüyor. Eğitim, değişim ve gelişimde süreklilik ilkesiyle hareket eden, bilgiyi anlaşılır ve uygulanabilir hale getirmeyi hedefleyen Üsküdar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde şimdi de Aile Danışmanlığı Sertifika Programı başlatılıyor. Türkiye’nin ilk ve tek tematik üniversitesi Üsküdar Üniversitesi, eğitim ve sertifika programlarıyla toplumun ruh sağlığına olan desteğini sürdürüyor. Eğitim, değişim ve gelişimde süreklilik ilkesiyle hareket eden, bilgiyi anlaşılır ve uygulanabilir hale getirmeyi hedefleyen Üsküdar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde şimdi de Aile Danışmanlığı Sertifika Programı başlatılıyor.

AKADEMİK KADRO

DERS UYGULAMALARI 120
AİLE DANIŞMANLIĞI UYGULAMASI VE SÜPERVİZYONU 30
TOPLAM 450

Eğitime Kimler Katılabilir : Merkezde çalışacak aile danışmanları: "Tıp, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Sosyal Hizmet, Çocuk Gelişimi, Sosyoloji, Hemşirelik, Psikoloji alanlarından birinde asgari dört yıllık lisans programını tamamlamış olmalıdır.

Eğitim Yeri : Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşke

Açık Adresi : Mimar Sinan Mah., Selmanı Pak Cd., 34664 Üsküdar/İstanbul/Türkiye

Eğitim Ücreti : Üsküdar Üniversitesi öğrenci ve mezunlarına; 2800 TL (KDV dahildir), diğer katılım: 3000 tl. Kredi kartına 8 taksit, nakit ödemede 5 taksit seçenekleri mevcuttur.

Eğitim sonunda katılımcılara "Uygulayıcı Sertifika" verilecektir.

Detaylı Bilgi ve Kayıt İşlemleri İçin : 0216 400 22 22- Dahili 5095

Mail: ailemer@uskudar.edu.tr

Ön Kayıt: https://ailemer.uskudar.edu.tr/tr/sayfa/20/egitim-talep-formu linkinden form doldurmanız yeterlidir; en kısa zamanda sizinle iletişime geçilecektir.

Eğitim Talep Formu İçin Tıklayınız.